Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan.

Veel creatieve mensen hebben vaak dat als ze iets moois en nieuws zien, ze willen weten hoe je zoiets maakt. En dat willen ze dan zo snel mogelijk weten en zelf kunnen.
Ik noem het de Pippi Langkous syndroom. Persoonlijk heb ik er ook heel vaak last van :))

Zo heb ik nog nooit een blog geschreven en zolang ik het niet doe weet ik niet of ik het kan, dus… hier zit ik dan mijn eerste blog te typen. Starend naar mijn computerbeeldscherm met de vingers op het toetsenbord….Maar waar moet je aller aller eerste blog over gaan?

Pippi vs Anci

Zo ben ik ook ooit begonnen met spinnen, vilten, weven en sokken-draaien. Filmpjes kijken, boeken lezen en gewoon proberen.
En toch….. je bent op die manier vaak langer bezig dan nodig is en je maakt onnodig veel fouten. Wat resulteert in dat je na veel mislukte projecten stopt met je mooie hobby en dat is zo zonde.

Van fouten maken leer je, zegt men

Maar als je niet weet wat je fout hebt gedaan, weet je nog niet waar en wat er fout ging.
Ik krijg in mijn atelier op de naailessen ook vaak Pippi’s die bijvoorbeeld via YouTube filmpjes hebben “leren” naaien. Het is vaak een grote uitdaging om alle aangeleerde fouten af te leren en de juiste wijze aan te leren.

Ik ben al meer dan 10 jaar aan het vilten en ongeveer 5 jaar geleden heb ik kennis gemaakt met de onlineviltschool. Ik vond het geweldig en ik vind het nog steeds geweldig. Je wordt lid en krijgt afhankelijk van je abonnement toegang tot tientallen, honderden video’s. Viltlessen vanaf het begin voor echte beginners tot masterclass cursussen voor de gevorderden.
Veel van de technieken, zoals de basis kende ik al, maar veel werd mij duidelijk; waar maak ik fouten en hoe moet het echt.
Sinds vorig jaar ben ik niet alleen cursiste, maar ook viltcoach bij de onlineviltschool en volg ik de “master experimenteren met vilt” lessen. En ik heb nog steeds het gevoel dat ik niet alles weet en kan op viltgebied.

Wat ik wil zeggen is, zelf proberen zonder hulp van een “professionele” is niet altijd de kortste en goedkoopste weg. Ik heb het zelf ervaren.

Waar zal mijn blog verder over gaan?

Nou, over Anci’s wol werken.

Ik wil je graag een inkijkje geven in en rondom mijn atelier en werkplaats en probeer je een indruk te geven hoe ik werk en wat ik allemaal maak.

Je zult ook onze kat Puszi vaak zien. Want Puszi is net als ik, gek op wolletjes en ze is er dan ook vaak bij.
(in het hongaars betekent “puszi”- kusje) je spreekt uit = poesie

Hehe (zucht), mijn eerste blog is klaar. Heb je het gelezen? Wat vond je ervan?
Tot de volgende keer! (hoop ik) Groetjes, Anci.